Škola gimnastike

Zahvaljujući brojnim prednostima gimnastika predstavlja dobru osnovu za druge sportove, jer podjednako razvija um i telo pojedinca. Pravilan psihički i fizički razvoj dece preduslov je za postizanje visokih razultata ne samo u sportu već i u životu uopšte.

Gimnastika se preporučuje deci od najranijih uzrasta. Njeno blagotvorno delovanje na muskulaturu tela, pravilno držanje, kao i izgradnju karaktera i osećaja samokontrole kod dece, svrstava je među sportove koji jednako odgovaraju mirnijoj i živahnijoj deci.

Većina današnjih vrhunskih gimnastičara počela je da trenira još u detinjstvu, što je u vezi sa razvojem ljudskog tela, posebno kičmenog stuba.

Na časovima gimnastike za decu koje se održavaju u pojedinim beogradskim školama, akcenat je stavljen na pravilno držanje tela kod dece, vežbe za korekciju kičme, postizanje samokontrole i koordinacije pokreta. Upravo za to služe gimnastičke vežbe koje se izvode pod stručnim nadzorom.

Blagotvorno delovanje gimnastike na um i telo mladih osoba, kao cilj ima postizanje neverovatnih rezultata i pomeranje granica izdržljivosti i spretnosti pojedinca. Časove vodi Slađana Rančić.
 

Škole u kojima se održavaju časovi i termini održavanja časova gimnastike... pogledajte »

19
19
20
20
21
21
Već 26 godina se bavim pedagoško-koreografskim radom. U današnje vreme držim školu klasično-moderne igre sa primesama gimnastičkih pokreta - školu DANKAN DANCE STUDIO.

Osnovni cilj mojih časova je pronalaženje i priprema dečijih talenata za audiciju u baletskoj školi. Uzrast sa kojim radim je od I - IV razreda osnovne škole, kao i sa devojčicama V - VIII razreda i srednjoškolskog uzrasta radi takmičenja u tzv. dance - ritmu, što sam uvela kao inovaciju u svom radu, kao i što imam pripremne grupe predškolskog uzrasa.
Škola baleta
Baletski program baziran je na osnovnim tehnikama klasičnog baleta i prilagođava se grupi.

Škola modernog baleta
Moderan balet je baziran na baletnoj tehnici koja je dopunjena slobodnijim plesnim pokretima.

Škola gimnastike
Blagotvorno delovanje gimnastike na um i telo mladih osoba, kao cilj ima pomeranje granica izdržljivosti i spretnosti pojedinca.

Back to Top